Uitje langs en rondom de Spiegelwaal en het stadseiland Fietstocht langs de Nevengeul
‘Ups en downs’ van een rivier en stad
Zondagen 15 april, 26 augustus & 7 oktober (13.00 – 16.30u).

Start en finish: Museumschip Opoe Sientje (onder bij Waalbrug).
Gidsen: Kurt Huehn en Gijs Hoogenboom.

Door alle ontwikkelingen ‘aan de overkant’ staat onze Keizer­stad mooier op de kaart dan ooit. Per fiets bezoeken we behalve Nijmegens bijzondere bruggen ook de internationaal veelvuldig besproken Nevengeul (Spiegelwaal) en het stads­eiland. Historie, geologie, architectuur, ruimtelijke ordening, infrastructuur, innovatie en waterbouwkunde: laat u verrassen op een mix aan wetenswaardigheden over onze nieuwste aanwinst.

Tijdens dit ‘andere uitje’ sporen we vanuit café Vivaldi met de fiets via nieuwe stadsbrug De Oversteek naar de Nevengeul (Spiegelwaal). Onderweg vertelt gids Kurt Huehn of Karin van der Pas ons van alles over de unieke geologie, natuur, architectuur, infrastructuur en waterbouwkundige aspecten in het gebied. Een mix aan interessante wetenswaardigheden over Nijmegens nieuwste aanwinst rijker, fietsen we door naar café Waalzicht in Lent. Hier trakteert Gijs Hoogenboom ons op smakelijke anekdotes uit de tijd dat Nijmegen en Lent nog per veerpont bereikbaar waren. De eindetappe voert via de Waalbrug terug naar Lounge & Restaurant Nisantasi waar de naborrel is.

Ook benieuwd naar de ‘Ups en downs’ van een rivier en stad?

Mee met dit andere uitje? Stuur een mailtje naar: dkrol@fo.nl. met vermelding van uw naam en telefoonnummer. Kosten € 15,00. (incl. verrassing excl. consumpties), over te maken op NL80 INGB 0003072704 t.a.v. T.J.M. Krol onder vermelding van ‘fietstocht Nevengeul’ en de datum van deelname.


Maak van dichtbij kennis met dé nieuwe hotspot van Nijmegen Culturele wandeling door het Honigcomplex
Zin in een culturele wandeling door de voormalige Honigfabriek, een van Nijmegens meest karakteristieke gebouwen? Ga mee op ontdekkingstocht en leer deze hotspot van dichtbij kennen.
Zaterdagen 19 mei, 13 oktober & 15 december (13.00 – 16.30u).

Start: DZIGA Waalbandijk 20-22, (13.00 uur), finish en aansluitend diner bij STOOM. Ontdekken, rondleiding, galeriebezoek, borrelen en dineren. Gids: Doro Krol en Gijs Hoogenboom.

In de voormalige Honigfabriek is het heerlijk eten en drinken, sporten, winkelen, muziek maken en (veel) meer. U vindt er kunst, cultuur en er worden wekelijks kleine en grote evenementen georganiseerd. Het Honigcomplex is het grootste complex in het Waalfront en beslaat 33.000 vierkante meter. Op het complex huizen veel verschillende, vaak bijzondere ondernemers; de moeite van het ontdekken meer dan waard. Een middag lang kijken we rond in dit fraaie gebouw.

We bezoeken verschillende ateliers in de Smeltkroes en gaan langs bij het Dutch Bicycle Centre (fietsenwinkel), de Stadsboom (houtwerkplaats) en C More. Stuk voor stuk organisaties die de wereld van kunst, cultuur, ambachten, eten en drinken op eigen wijze vorm, inhoud en smaak geven.

Ook meewandelen door het Honigcomplex?

Aanmelden voor deze bijzondere wandeling door het Honigcomplex kan door een mailtje te sturen naar: dkrol@fo.nl met vermelding van naam en telefoonnummer. Dit ‘andere uitje’ kost € 15,00. (incl. verrassing en een kop koffie excl. consumpties), over te maken op NL80 INGB 0003072704 t.a.v. T.J.M. Krol onder vermelding van honigcomplex en de datum van deelname.


Kapellentocht met Mariken van Nieumeghen
Optredens van verschillende artiesten in teken van Marikenjaar en Marikenexpositie.
Zondagen 17 juni, 30 september en 18 november (13.00 – 16.30 u).

Start: St. Jacobskapel, Glashuis 4, Nijmegen. Finish: café De Hemel. Mariken van Nieumeghen, wie kent haar niet? Geïnspireerd door dit van oorsprong religieuze, Middeleeuwse verhaal met zijn katholieke moraal organiseren we een Kapellentocht als verwijzing naar het rijke, Roomse Nijmeegse leven. Waar Mariken als pelgrim Antwerpen en Rome aandeed, zoeken wij het avontuur in de Nijmeegse binnenstad.

Via onze Nijmeegse kappellen maken we een tocht langs zonde en vergeving om eer te doen aan de inhoud en sfeer van het mirakelspel. In alle kapellen vinden korte optredens plaats van zangers, dichters, muzikanten die zich allemaal door Mariken hebben laten inspireren. Verder bezoeken we in verschillende etalages in de Marikenstraat en de Moenenstraat en in Nijmeegse kappellen een speciale Mariken-tentoonstelling. We starten de Kapellentocht in de Jacobskapel, wandelen naar de St. Stevenskerk en gaan verder via de Moenenstraat naar de Mariënburgkapel en de bibliotheek. Via de Marikenstraat lopen we naar de Valkhofkapel. Afsluitend is het naborrelen in café De Hemel.

Ook meedoen aan de Kappellentocht?

Aanmelden voor deze bijzondere wandeling kan door een mailtje te sturen naar: dkrol@fo.nl, met vermelding van naam en telefoonnummer. Dit ‘andere uitje’ kost € 15,00. (incl. verrassing en excl. consumpties), over te maken op NL80 INGB 0003072704 t.a.v. T.J.M. Krol onder vermelding van Kapellentocht en de datum van deelname.


Wandelen, drukcursus, natuur en gezelligheid Zomerwandeling & Drukcursus in Millinger Theetuin
“Een paradijs in de Ooijpolder”
Zondagen 12 augustus en 9 september (13.00 – 16.30u).

Gids: Jan Rijnders en gidsmedewerker José Rutten. Drukcursus: Kunstenaar Doro Krol. Start en finish: Waard van Kekerdom, Weverstraat 94, 6579 AG Kekerdom.

Verscholen in de uiterwaarden van natuurgebied De Millingerwaard, in een uiterst hoekje van Nederland, vindt u de Millinger Theetuin. Deze oriëntaals-mediterraan geïnspireerde tuin van internationale allure is een exotische verrassing, onverwachte lust voor het oog en paradijs ineen.

Gedurende dit ‘andere uitje’ schotelen we u een scala aan verrassende traktaties voor. Tijdens een wandeling door de Millingerwaard vertelt natuurgids Jan Rijnders fantastische verhalen over de natuur van Millingerwaard. Vervolgens maken we een stop in de Millinger Theetuin waar we samen een drukcursus volgen en onder leiding van kunstenaar Doro Krol vogelprentafdrukken maken. Uiteraard drinken we wat en is er heerlijke soep.

Ook meewandelen door de Millinger Theetuin?

Aanmelden voor deze bijzondere wandeling door de MillingerTheetuin kan door een mailtje te sturen naar: dkrol@fo.nl, met vermelding van naam en telefoonnummer. Dit ‘andere uitje’ kost € 25,00. (incl. drukcursus en excl. consumpties), over te maken op NL80 INGB 0003072704 t.a.v. T.J.M. Krol onder
vermelding van Millinger Theetuin en de datum van deelname.


Andere uitjes in 2018:

Waalkade Schepen&Restaurant Dinerwalk
Maandag 17 december (18.00 tot 22.00 uur, € 27,50)

Kaarsenfeest in St. Stevenskerk
Donderdag 20 december (15.00 tot 16.00 uur, gratis)

Voor het betere groepsgevoel!

U kunt zich individueel en als groep aanmelden voor een ander uitje. Bent u met minimaal 8 personen en wilt u als groep meedoen aan een van de herfst- of winteruitjes? Eventueel op een andere datum? Laat het ons weten. In overleg is alles mogelijk!