Fietstocht langs de Nevengeul
‘Ups en downs’ van een rivier en stad

Door alle ontwikkelingen ‘aan de overkant’ staat onze Keizer­ stad mooier op de kaart dan ooit. Per ets bezoeken we behalve Nijmegens bijzondere bruggen ook de internationaal veelvuldig besproken Nevengeul (Spiegelwaal) en het stads­ eiland. Historie, geologie, architectuur, ruimtelijke ordening, infrastructuur, innovatie en waterbouwkunde: laat u verrassen op een mix aan wetenswaardigheden over onze nieuwste aanwinst.

Tijdens dit ‘andere uitje’ sporen we vanuit café Vivaldi met de ets via nieuwe stadsbrug De Oversteek naar de Nevengeul (Spiegelwaal). Onderweg vertelt gids Kurt Huehn of Karin van der Pas ons van alles over de unieke geologie, natuur, archi­ tectuur, infrastructuur en waterbouwkundige aspecten in het gebied. Een mix aan interessante wetenswaardigheden over Nijmegens nieuwste aanwinst rijker, etsen we door naar café Waalzicht in Lent. Hier trakteert Gijs Hoogenboom ons op sma­ kelijke anekdotes uit de tijd dat Nijmegen en Lent nog per veer­ pont bereikbaar waren. De eindetappe voert via de Waalbrug terug naar Lounge & Restaurant Nisantasi waar de naborrel is.

Ook benieuwd naar de ‘Ups en downs’ van een rivier en stad?
Mee met dit andere uitje? Stuur een mailtje naar: dkrol@fo.nl. met vermelding van uw naam en telefoonnummer. Kosten

€ 15,00. (incl. verrassing excl. consumpties), over te maken op NL80 INGB 0003072704 t.a.v. T.J.M. Krol onder vermelding van ‘ etstocht Nevengeul’ en de datum van deelname.

Wanneer?
Zondag 22 oktober en 4 maart (13.00 tot 16.30 uur).
Start en nish: Lounge & Restaurant Nisantasi (naast Holland Casino), Waalkade.


Winterwandeling langs de Nevengeul en de Uiterwaard

Zin in een verrassende winterwandeling langs de Nevengeul? Trek uw stoute schoenen aan en loop op zondag 26 november of zondag 28 januari mee.

U krijgt gedurende dit ‘andere uitje’ een scala aan verrassende traktaties voorgeschoteld. We wandelen naar de Nijmegens nieuwste aanwinst; de Nevengeul. Natuurgids Jan Rijnders neemt ons via zijn fantastische verhalen mee naar het verleden en heden van de Waal, de natuur, het stadseiland, de Nevengeul en de uiterwaard. Tijdens een bijzondere stop bij Roosje van Ooij trakteert muzikant Johan Joosten ons op een mooi stukje accordeonmuziek. Uiteraard drinken we wat en er is heerlijke soep. Terwijl de zon in de Waal zakt, wandelen we via de Ooij terig naar Hotel Belvoir, een bijzondere wandelervaring rijker.

Ook meewandelen langs de Nevengeul?
Mee met dit andere uitje? Stuur een mailtje naar: dkrol@fo.nl met vermelding van naam en telefoonnummer. Kosten: € 15,00. (inclusief verrassing, exclusief consumpties), over te maken op NL80 INGB 0003072704 t.a.v. T.J.M. Krol onder vermelding van ‘Winterwandeling Nevengeul’ en de datum van deelname.

Wanneer?
Zondag 26 november en 28 januari (13.00 tot 16.30 uur). Start en nish in Hotel Belvoir.


Culturele wandeling door het Honigcomplex

Zin in een culturele wandeling door de voormalige Honigfabriek, een van Nijmegens meest karakteristieke gebouwen?
Ga op zaterdag 16 december of 24 februari mee op ontdekkings- tocht en leer deze hotspot van dichtbij kennen.

In de voormalige Honigfabriek is het heerlijk eten en drinken, sporten, winkelen, muziek maken en (veel) meer. U vindt er kunst, cultuur en er worden wekelijks kleine en grote evenementen georganiseerd. Het Honigcomplex is het grootste complex in het Waalfront en beslaat 33.000 vierkante meter. Op het complex huizen veel verschillende, vaak bijzondere ondernemers; de moeite van het ontdekken meer dan waard. Een middag lang kijken we rond in dit fraaie gebouw.

We bezoeken verschillende ateliers in de Smeltkroes en gaan langs bij het Dutch Bicycle Centre ( etsenwinkel), de Stads­ boom (houtwerkplaats) en C More. Stuk voor stuk organisaties die de wereld van kunst, cultuur, ambachten, eten en drinken op eigen wijze vorm, inhoud en smaak geven.

Ook meewandelen door het Honigcomplex?

Aanmelden voor deze bijzondere wandeling door het Honigcomplex kan door een mailtje te sturen naar: dkrol@fo.nl met vermelding van naam en telefoonnummer. Dit ‘andere uitje’ kost € 15,00. (incl. verrassing en een kop ko e excl. consumpties), over te maken op NL80 INGB 0003072704 t.a.v. T.J.M. Krol onder vermelding van honigcomplex en de datum van deelname.

Wanneer?
Zaterdag 16 december en 24 februari. (13.00 tot 16.30 uur). Start: DZIGA (13.00 uur), nish en aansluitend diner bij STOOM (vanaf € 14,50). Dineren? Geef het vooraf even door.


Waalkade Schepen & Restaurant DinerWalk
Maandag 18 december vanaf 18.00u

De Waalkade biedt met zijn prachtige ligging aan het water een van de mooiste uitzichten van Nijmegen. Maar de Waalkade heeft veel meer op het afwisselende menu staan. Een fraaie verzameling eetgelegenheden bijvoorbeeld, waar het heerlijk eten en drinken is.

Op maandag 18 december kunnen fijnproevers genieten van het vele smakelijks dat de schepen en restaurants aan de Waalkade op culinair, cultureel en muzikaal te bieden hebben. Als deelnemer loopt u van locatie naar locatie. Hier krijgt u achtereenvolgens een aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht geserveerd. Voor al dit lekkers betaalt u slechts € 25,00 (exclusief drank). Deelnemende schepen en restaurants zijn De Zeester, de KADE, Museumschip Opoe Sientje en Dock 17.

Reserveren verplicht.

Ook meedoen? Stuur dan een mail naar Doro Krol: dkrol@fo.nl.  Dit ‘andere uitje’ kost € 25,00 (exclusief consumpties), over te maken op NL80 INGB 0003072704 t.a.v. T.J.M. Krol onder vermelding van ‘Waalkade diner 18 december.

Programma in het kort

18.00 uur: welkom met champagne op De Zeester met live muziek.
19.00 uur: voorgerecht (met live muziek of voordracht).
20.00uur: hoofdgerecht (met live muziek of voordracht).
21.15 uur: nagerecht (met live muziek of voordracht).


Kaarsenfeest voor de Kerst
Donderdag 21 december tussen 15.00 en 16.00 uur.

Buiten is het koud, donker en kil. Kerst nadert. Tijd om terug te blikken en vooruit te kijken. Wensen uit te spreken. Elkaar op te zoeken, te verwarmen en te verlichten. Wil jij je licht in het donker laten schijnen?

Op donderdag 21 december organiseert Doro Krol het Kaarsenfeest voor de Kerst ‘Laat het licht in het donker schijnen’. Wees tussen 15.00 en 16.00 uur van harte welkom in de St. Stevenskerk. Brand een wenskaarsje op de speciale kaarsentafel, spreek een warmtegroet uit. Voor jezelf, een ander, voor elkaar. Burgemeester Hubert Bruls opent het Kaarsenfeest met het uitbrengen van een warmtegroet voor onze stad. Let op: neem wel zelf je kaarsje mee!

Muziek en meer

Je kunt genieten van live muziek, warme chocolademelk, kerstkoekjes en verschillende kerststalletjes. Liefhebbers mogen ook zelf het podium beklimmen om iets voor te dragen. Er staat een speciale bus waarin je een bijdrage kunt doneren.