Culturele wandeling door het Honigcomplex

Zin in een culturele wandeling door de voormalige Honigfabriek, een van Nijmegens meest karakteristieke gebouwen? Ga op zaterdag 8 april of 24 juni mee op ontdekkingstocht en leer deze hotspot van dichtbij kennen.

In de voormalige Honigfabriek kun je heerlijk eten en drinken, sporten, winkelen, muziek maken en (veel) meer. Je vindt er kunst, cultuur en er worden wekelijks kleine en grote evenementen georganiseerd. Het Honigcomplex is het grootste complex in het Waalfront en beslaat 33.000 vierkante meter. Op het complex huizen veel verschillende, vaak bijzondere ondernemers; de moeite van het ontdekken meer dan waard. Een middag lang kijken we rond in dit fraaie gebouw en bezoeken we organisaties die de wereld van kunst, cultuur, ambachten, eten en drinken op eigen wijze vorm, inhoud en smaak geven. De ondernemers vertellen over hun bedrijf.

Ook meewandelen door het Honigcomplex?

Aanmelden voor deze bijzondere wandeling door het Honigcomplex kan door een mailtje te sturen naar: dkrol@fo.nl met vermelding van naam en telefoonnummer. Dit ‘andere uitje’ kost € 15,00. (incl. verrassing en een kop koffie excl. consumpties), over te maken op NL80 INGB 0003072704 t.a.v. T.J.M. Krol onder vermelding van honigcomplex en de datum van deelname.

Programma in het kort

13.30 uur: verzamelen DZIGA. Uitleg wandeling onder genot van een kopje koffie. Speciale gids Gijs Hoogenboom vertelt meer over verleden, heden en nu van het complex.
14.15 uur: start rondleiding Honigcomplex met achtereenvolgens een bezoek aan verschillende ateliers in de Smeltkroes, Dutch Bicycle Centre (fietsenwinkel) en de Stadsboom (houtwerkplaats).
15.30 uur: Galerie Bart.
16.00 uur: naborrelen bij STOOM.
17.30 uur: voor de liefhebbers STOOM Diner (vanaf € 14,50). Dineren? Geef het vooraf even door.

Wanneer?

Zaterdag 8 april en 24 juni (13.30 tot 16.30 uur).


Fietstocht door de Nevengeul
‘Ups en downs’ van een rivier en stad

Door alle ontwikkelingen ‘aan de overkant’ staat onze Keizerstad nog mooier op de kaart. Per fiets bezoeken we behalve Nijmegens bijzondere bruggen ook de internationaal veelvuldig besproken Nevengeul (Spiegelwaal) en het stadseiland. Historie, geologie, architectuur, ruimtelijke ordening, infrastructuur, innovatie en waterbouwkunde: laat je verrassen op een mix aan wetenswaardigheden over onze nieuwste aanwinst.

Tijdens dit ‘andere uitje’ sporen we vanuit café Vivaldi met de fiets via nieuwe stadsbrug De Oversteek naar de Nevengeul (Spiegelwaal). Onderweg vertelt gids Kurt Huehn of Karin van der Pas ons van alles over de unieke geologie, natuur, architectuur, infrastructuur en waterbouwkundige aspecten in het gebied. Een mix aan interessante wetenswaardigheden over Nijmegens nieuwste aanwinst rijker, treinen we door naar café Waalzicht in Lent. Hier trakteert Gijs Hoogenboom ons op smakelijke anekdotes uit de tijd dat Nijmegen en Lent nog per veerpont bereikbaar waren. De eindetappe voert via de Waalbrug terug naar café Vivaldi waar de naborrel is.

Ook benieuwd naar de ‘Ups en downs’ van een rivier en stad?

Mee met dit andere uitje? Stuur een mailtje naar: dkrol@fo.nl. met vermelding van naam en telefoonnummer dit ‘andere uitje’ kost € 15,00. (incl. verrassing excl. consumpties), over te maken op NL80 INGB 0003072704 t.a.v. T.J.M. Krol onder vermelding van fietstocht Nevengeul en de datum van deelname.

Wanneer?

Zondag 30 april en zaterdag 10 juni (13.30 tot 16.30 uur).
Start en finish: brasserie Vivaldi, Waalkade (bij Holland Casino).


Zomerse stadswandeling door d’Ouwe Stad

Ga mee met deze  zomer (winter)wandeling door de oude Nijmeegse binnenstad en warm je aan de (on)bekende plekjes, leuke details, het aangename gezelschap en de mooie verhalen van onze gids(en).

De zomerse (winterse )stadswandeling voert ons langs gevelstenen, afsluitpaaltjes, bouwfragmenten en andere leuke, opvallende details in d’Ouwe stad Nijmegen. We komen op plekjes waarvan we niet eens wist dat ze bestonden of waar we al jaren gedachteloos aan voorbijlopen. Onze gids is stadskenner Henk Rullmann, daarbij ondersteund door de minstens zo doorgewinterde verteller Gijs Hoogenboom. Andere bijzondere gasten zijn onder meer dichter Sanne de Leeuwerk en muzikanten  Johan Joosten en Ed Galstaun. Zij zorgen onderweg voor poëtisch en muziekvertier.

Wandel je mee langs Nijmegens mooiste plekjes?

Mee met dit andere uitje? Stuur een mailtje naar: dkrol@fo.nl met vermelding van naam en telefoonnummer. Kosten: € 15,00. (inclusief verrassing, exclusief consumpties), over te maken op NL80 INGB 0003072704 t.a.v. T.J.M. Krol onder vermelding van ‘Ouwe stad’ en de datum van deelname.

Programma in het kort

Inloop: 13.00 uur Kronenburgertoren, Kronenburgerpark aan de Parkweg.
Start: 13.30 uur.
Eindpunt: 16.00 uur Café Demain, Lange Hezelstraat 58a.

Wanneer?

Zaterdag 6 mei en zondag 17 september (13.30 tot 16.30 uur).