Nachtburgemeester van Nijmegen

Het andere uitje is een initiatief van Doro Krol, de eerste Nachtburgemeester van Nijmegen. Tijdens haar ambtsperiode (2010-2014) organiseerde Doro de meest uiteenlopende activiteiten voor heel verschillende doelgroepen. De reacties waren zo positief dat ze besloot door te gaan met een van haar grote passies: andere uitjes organiseren.

Mensen verbinden

De andere uitjes van Doro Krol zijn een feestje. Als voormalig Nachtburgemeester van Nijmegen kent ze de stad en de omgeving op haar duimpje. Ook verstaat ze de kunst om mensen op een informele manier bij elkaar te brengen en te verbinden. Bij het organiseren van de andere uitjes krijgt Doro hulp van een groot aantal enthousiastelingen, zoals stadsgidsen, natuurkenners, dichters en muzikanten.

Kunstenares
Behalve de vrouw achter het andere uitje is Doro Krol ook kunstenares. Ze laat zich inspireren door Nijmeegse landschappen, typische gebouwen, bruggen, straatjes en andere herkenbare plekjes in en rondom de stad die ze met haar oog voor detail en natuurlijke interesse voor schoonheid perfect weet te vatten in kleine schilderijtjes. Voor deelnemers aan de andere uitjes heeft Doro een mooie afdruk van een van haar kunstwerken in petto.

Bekijk ook www.dorokrol.nl