“Het Waalgeluk, Van buiten naar binnen in De Bastei.”
Expositie zondag 13 januari t/m 17 maart 2019
In de Bastei, Waalkade 83, 6511 XR Nijmegen
Dagelijks geopend 10.00 -17.00 uur
Doro is op alle zondagen (m.u.v. 10 maart) aanwezig in De Bastei,  van 13.00 tot 17.00 uur.

Van 13 januari t/m 17 maart 2019 exposeert kunstenaar Doro Krol in De Bastei haar mooiste schilderijen, tekeningen en drukkunst, geïnspireerd op het landschap en de natuur rondom Nijmegen. Speciaal voor deze gelegenheid tovert ze de Arkelzaal van De Bastei om tot atelier, zodat bezoekers een uniek inkijkje in haar manier van werken krijgen.

De werken van Doro Krol zijn rijk aan kleur en herkenbaar aan hun eenvoud en verstilling. Haar aansprekende composities ontroeren en betoveren. Het zijn kleine en grote pareltjes van formaat. En er is een prachtige kunstkalender te koop “Het Waalgeluk”

Tijdens de winterexpositie maakt Doro Krol niet alleen nieuw werk op locatie. Ze verzorgt ook een vogel-drukkunstcursus en een schilder- en tekencursus. Daarnaast staat er een  winterwandeling door de nieuwe Stadswaard op het programma en is er een speciale Waalfilm (in samenwerking met DZIGA) te zien.

Graag zelf aan de slag in de Bastei?

Wees dan welkom! Tijdens de expositieperiode organiseert Doro Krol een schilder- en tekencursus voor beginners en gevorderden en een speciale drukkunstcursus in haar Bastei-atelier. Dit is je kans om je schilder- of tekencarrière (extra) kleur te geven of om je eerste eigen drukkunstwerkje te maken, geïnspireerd op de vele weide- en watervogels uit het rivierengebied.

Schilder- en tekencursus voor beginners en gevorderden

In vijf lessen ontdek je de wondere wereld achter compositie, vorm, kleur, beweging, contrast, diepte en perspectief. Je leert kijken en keuzes maken. Er is ruimte voor maximaal 8 deelnemers. Je betaalt € 125 voor vijf lessen, inclusief materialen. Voor de exacte cursustijden per groep, kun je contact opnemen met Doro Krol.

Cursusdata

Groep 1 (woensdag)  16 januari, 23 januari, 6 februari, 20 februari en 27 februari

Groep 2 (vrijdag)                         18 januari, 1 februari, 15 februari, 1 maart en 15 maart

Groep 3 (zaterdag)                     26 januari, 9 februari, 2 maart en 9 maart

Drukkunstcursus & Winterwandeling

Laat je inspireren door de weide- en watervogels van de Ooij en het stroomgebied van de Waal. Onder leiding van Doro Krol maak je vogelprentafdrukken op hout, fineer of karton met drukinkt.

Cursusdata

3 februari, 17 februari en 3 maart van 12.00 tot 13.30 uur. Kosten: € 15 per persoon per keer.

Speciale winterwandeling

Op 3 februari, 17 februari en 3 maart wordt van 14.00 tot 16.00 uur een winterwandeling georganiseerd door de nieuwe Stadswaard. Met zijn fantastische verhalen neemt natuurgids Jan Rijnders je mee naar het verleden en heden van de Waal, de Ooij en de Stadswaard. Aansluitend is er een borrel in het Bastei Restaurant.

Kosten: € 10 p.p.  (incl. verrassing, excl. consumpties).

Wil je ook meedoen?

Meld je dan aan via dkrol@fo.nl onder vermelding van je naam, e-mailadres, telefoonnummer, type workshop en datum/groep. Of bel Doro Krol: 06-18903887.

Ook een ander uitje organiseren?

Je kunt deze cursussen, workshops en wandelingen ook boeken voor je bedrijfsuitjes, kinderfeestjes, etc.